Des d'aquesta finestra pública analitzaré el món que m'envolta (bloc adherit a la campanya Boicateja'm)

dimarts, d’octubre 25, 2005

Bufff quin dia.

M’he llevat a les 7 del matí. No n'estic gaire acostumat, i menys encara veure que fora encara és fosc. La temperatura és freda, 8 graus, segons el termòmetre del cotxe, i el cel és rogenc.

Abans d’agafar el tren, escolto a la ràdio del cotxe el Mauri. En una mostra més de centralisme "barsaluní", ens explica que el color del cel es forma pel pas de la llum entre cristalls de gel. Penso: "s’acosta l’hivern, avui serà un dia fred. Perfecte". En Mauri, però, ho té clar i vol portar-me la contrària: les temperatures pujaran durant el dia. Espero que així sia, no pas per mi, sinó perquè a l’andana de l’estació veig que hi ha gent en màniga curta, tot i què també n’hi ha dels què han tret l’abric de l’armari massa ràpid.

El viatge a Barcelona és ràpid, arribo a dos quarts i sis minuts de nou, i fins un quart de deu no tinc res a fer. Encara no em conec els horaris del tren i he sortit de casa, si fa o no fa, com si hi anés en cotxe, no pas en tren.

Travesso una buida Plaça de Catalunya, direcció Via Laietana. No tinc gana, ni vull seure en un bar per no res. No sé que fer. M’acosto a un quiosc i pregunto a l’home si tenen la revista “Pirineos”. Ho ha de consultar amb la dona. No, no la tenen. En el quiosc de la Plaça Urquinaona la trobo. Buffff, quina sort, s’acaba el mes i em pensava que ja no trobaria l’exemplar del setembre-octubre.

Reportatges sobre la Garrotxa, Biescas, balnearis, ascensions “fàcils” de pics de tres mil metres... Bé; correcte; n’he vist de millors reportatges a la revista.

Entro en el Tribunal, i en menys d’un quart ja sóc fora. Ara toca anar cap a Badalona. Sant torne-m'hi a la Plaça Catalunya, i en tren cap a Badalona. He de preguntar a informació quina línea he de menester. Sóc un nouvingut en els transports públics ferroviaris. És la C1, sembla ser que fou la primera línea de trens que es va inaugurar.

Cada cop fa més calor. Un cop arribo a Badalona, el tren ens informa que la temperatura exterior és de 20 graus. Collons, i jo amb el trajo de feina i camisa de màniga llarga!!

Prou que en tenia, de raó, en Mauri. A la sortida del Jutjat, si fem cas al termòmetre d’una farmàcia, encara en fot més, de calor: 22 graus. I avui som a 25 d’octubre. Fantàstic. Catxum dena!.

Com tinc ganes de caminar, en comptes de fer una diagonal directe cap a l’estació de tren, baixo pel centre històric direcció a la platja. Un cop allà, pel passeig marítim, faré cap a l’estació. Renoi tu, quins recons més macos i desconeguts per a mi, té Badalona. Cal fer-hi una visita amb més calma i temps. Aturar-se a fer una cervesa en un d’aquells bars amb encant. Fer un arròs als restaurants vora la platja.

La mar és tranquil·la, la dita s'escau millor que mai: la mar sembla una bassa d’oli. No hi ha cap onada. El reflex del sol sobre el mar és de foto. Hauria de sortir amb la màquina de fer fotos sempre damunt. El cel del matí i aquesta mar, mereixen ser fotografiats.

Abans d’arribar a l’estació em topo amb una colla d’adolescents, no més de 15 anys tindran la majoria. Ara no bé el cas de posar-me paternal, ni “trentanyero”; el jovent d’avui en dia no té res a veure amb el jovent de quan jo tenia aquella edat. És normal i és bo que així sigui. Ara bé, allò que trobo a faltar és l'heterodòxia. Els joves d’ara semblen tots tallats amb el mateix patró. La única diferència pot ser la llengua que parlen entre ells: català o espanyol. I és que a Barcelona i rodalies, és ben fàcil endevinar en quina llengua parla un grup de joves, sense cap necessitat de sentir-los parlar. És un petit examen sociolingüístic (que em perdonin els sociolingüistes) que faig tot sovint, i gairebé mai m’equivoco.

Torno cap a casa, travesso la serra de Collserola i la temperatura baixa uns graus. Tot i que avui hi ha un cel ben net, i es pot veure bé la Mola i, al fons, el Turó de l’Home, el Vallès és cada dia més lleig. És tot ple de grues per a la construcció d'habitatges o naus industrials. No m’estranya que després s’estavellin avionetes, no.

8 Comments:

Blogger Guineu said...

L'esparra.cat que tine el dia tendre i poc rondinaire (el Sol ixent, el xiruquerisme lector, "¡Qué bonita es Badalona / en invierno y en verano! / Con mantilla y barretina, / a la sombra y al solano"...) i va este home del turó i mos diu açò:

Ho sento, però l'abús en els enllaços a les imatges m'ha obligat a restringir-ne l'accés remot.

Només permeto la visualització d'imatges si el REFERER enviat pel navegador indica un dels meus dominis.

Lamento les molesties... tinc molt poc ample de banda... :-(

http://www.caballe.com/imatges/2003/12/20/TurodelHome.jpg


Bai!

11:43 p. m.

 
Blogger L'esparra.cat said...

Bé, jo em pensava que els sociolingüistes dirien quelcom, però segur que estan força més interessants en la pornografia.
Avui he estat pels dominis del comte Hug Roger III, però sóc massa cansat per a escriure res.

8:37 p. m.

 
Anonymous Quió said...

Termino hoy de recuperarme de un mal fin de semana en el que una resaquilla terminó en un catarrazo que me postró en la cama hasta ayer. Harto de tanto aburrimiento, esperaba leer en este ¿bloc? de una persona comprometida alguna opinión sobre ese dictamen sobre el estatut, que realizaron para el psoe unos cuantos catedráticos. Pero no, el abogau se fue de paseito ya que había tenido una mañana de lunes muy dura: ¡¡¡¡Se había levantado a las siete!!!! Todavía debe estar recuperándose de semejante esfuerzo ya que aún no comenta nada.

http://www.psoe.es/ambito/saladeprensa/docs/index.do?id=62683&action=View

4:20 p. m.

 
Blogger L'esparra.cat said...

Quió, qui paga mana. Quants informes vols i que hi vols que escrigui? la ciència jurídica no és matemàtica.

8:03 p. m.

 
Anonymous Quió said...

Informe? Dios me libre. Con mi sueldo no podría pagar tu minuta, además estoy con una hipoteca y mañana le pasaré la ITV al auto, asi que ya no vale mucho. Tampoco querría que en tu tiempo libre, en vez de evadirte del curro, siguieras con pesadillas legales. Pero, que tal algo más informal, sin entrar a fondo, como por ejemplo:
- si una cuadrilla de catedráticos elegidos a dedo por el psoe, con indicaciones para que no sean muy severos, ya sacan unas 60 inconstitucionalidades, cuantas sacaría un TC con mayoria conservadora?. O
- Si se "depuran" esos 60 puntos ¿que coño queda?
Entre otras cosas, esta te afecta directamente:
"Las previsiones en materia de conocimiento de la lengua catalana referidas
a jueces, magistrados, fiscales y personal al servicio de la
Administración de Justicia, en cambio, no pueden incluirse en el texto
del Estatuto por tratarse de una materia reservada por la constitución a
la Ley Orgánica del Poder Judicial (LOPJ). Tampoco puede exigirse el
conocimiento de la lengua catalana a los notarios y registradores ejercientes
en Cataluña ya que su estatuto jurídico es materia reservada a
la competencia exclusiva del Estado."

No se, co, una pataleta, algo.

10:53 p. m.

 
Anonymous Luthien said...

Vaja quin dia esparracat!!!
Jo cada vegada que baixo a Barna em poso dels nervis... m'atabalo... tanta gent, els metros, tantes coses per veure i tant poc temps...

9:37 a. m.

 
Anonymous turrai said...

"M'he llevat a les 7 del matí"
quina enveja!!

2:24 a. m.

 
Blogger L'esparra.cat said...

Luthien: dona ... dels nervis no cal posar-s'hi, que la ciutat és gran però tampoc ofega.
Turrai: enveja, dius? a quina hora et lleves?

9:28 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home